Een terugblik op 23 jaar Landdag

Posters Landdag

Elk jaar werd d.m.v. een poster extra publiciteit gegeven aan de Landdag Altweerterheide. Hij werd in de regio opgehangen en als flyer verspreid. Op deze manier werd het culturele evenement “de Landdag” samen met artikelen in de lokale pers onder de aandacht gebracht. 

Opening Landdag

Elk jaar werd om 13:00 op ludieke wijze de Landdag geopend. Afgelopen jaren waren burgemeester Heijmans, deken en pastoor Notermans bij de opening aanwezig. Een jaar was een de optocht met de eenden, het andere een fietstocht op oude fietsen en soms moest op oude wijze een brand geblust worden  met emmers. 

Demonstraties

Elk jaar werden ook diverse demonstraties gegeven op het hoofdterrein. Enkele regelmatig terugkerende optredens waren; demonstraties met paarden, de vlam in de pan, Mieke Kodde met haar schapen en eenden, een actieshow met politiehonden, etc….

Oude ambachten

Elk jaar werden ook diverse mensen oude ambachten gedemonstreerd. De smid die het ijzer op oude wijze smeedde,  het spinnenwiel die van schapenwol garen spon, het inwecken met verse producten zoals overheerlijke jam, een oude fotograaf, etc…

Tractoren

Natuurlijk werden vele tractoren van minstens 30 jaar oud tentoongesteld. Gemiddeld waren het er elk jaar tussen de 250 tot 300 exemplaren. Vele merken waren vertegenwoordigd, zoals Deutz, Eichnes, Fordson, Masey Furguson, Bungartz, Joghn Deere, Ford, Mercedes Benz en nog vele andere. Ook waren grote en kleine stationaire motoren in werking te bewonderen.
Op het einde van de dag konden een aantal tractoren nog eens bewonderd worden in het défile.

Oldtimers & vrachtwagens

Naast de vele tractoren konden ook tientallen oldtimers, motoren en oude vrachtwagens bewonderd worden. Twee bijzondere exemplaren waren toch een T-Ford en de Citroën Rosalie. Maar ook klassiekers waren te bewonderen, zoals Fiat 500, de in Limburg geproduceerde Daf, Volkswagen Kever en een echte Rolls Royce. Op het einde van de dag konden alle oldtimers nog eens bewonderd worden in het défile.

Gezelligheid van weleer...

De Landdag stond garant voor gezelligheid van weleer, elk jaar weer. Naast een kopje koffie met ambachtelijk vlaai, konden ook nog andere etenswaren en dranken genuttigd worden, zodat de inwendige mens ook goed werd verzorgd.
Alles natuurlijk met live-muziek van een blaaskapel of onze eigen Mark en Wilhelmien Fonteijn.
Voor de jeugd werden ook diverse activiteiten georganiseerd.