Impressie Landdag Altweerterheide

 

Poster Landdag

Elk jaar wordt d.m.v. een poster extra publiciteit gegeven aan de Landdag Altweerterheide. Hij wordt in de regio opgehangen en als flyer verspreid.

 

Opening Landdag

Elk jaar wordt om 13:00 op ludieke wijze de Landdag geopend. Afgelopen jaren waren burgemeester Heijmans, deken  en pastoor Notermans bij de opening aanwezig. Een jaar was er een de optocht met de eenden, het andere een fietstocht op oude fietsen en afgelopen twee jaren moest een brand geblust worden op de oude manier met emmers.

 

Demonstraties

Elk jaar worden ook diverse demonstraties gegeven op het hoofdterrein. Enkele regelmatig terugkerende optredens zijn; demonstraties met paarden, de vlam in de pan, Mieke Kodde met haar schapen en eenden, een actieshow met politiehonden, etc....

 

Oude ambachten

Elk jaar staan ook diverse mensen oude ambachten te demonstreren. De smid, het spinnenwiel, het inwecken met verse producten, een oude fotograaf, etc... 

 

Tractoren

Natuurlijk staan er vele tractoren van minstens 30 jaar oud tentoongesteld. Gemiddeld zijn het er elk jaar tussen de 250 tot 300 exemplaren. Ook zijn er grote en kleine stationare motoren in werking te bewonderen.

 

Oldtimers en oude vrachtwagens

Naast de vele tractoren kunt u ook latijd tientallen oldtimers en oude vrachtwagens bewonderen. twee bijzondere exemplaren zijn toch een T-Ford en de Citroën Rosalie. Op het einde van de dag kunt u ze allemaal nog eens bewonderen in het défile.  

 

Gezelligheid van weleer

De Landdag staat garant voor gezelligheid van weleer, elk jaar weer. Naast een kopje koffie met ambachtelijk vlaai, kun je ook nog andere etenswaren en dranken krijgen, zodat de inwendige mens ook goed kan worden verzorgd. Alles natuurlijk met live-muziek van een blaaskapel of onze eigen Double You M, Mark en Wilhelmien Fonteijn. Voor de jeugd worden ook diverse activiteiten georganiseerd.

 

 

Stichting Landdag - KvK. 12053786