Landdag Altweerterheide

Locatie

Sinds het begin, 6 september 1998, wordt de Landdag al georganiseerd op het terrein van 

  • Camping De Deyel,
    Heltenbosdijk 10, 6006 RZ  Weert

Wanneer

Op de 1e zondag van september wordt de Landdag in Altweerterheide georganiseerd.

  • Vanaf 8:00 worden door de deelnemers alles opgebouwd en de voertuigen geparkeerd;
  • Om 9:00 tot 11:30 is de toertocht voor de oltimers;
  • Om 11:00 tot 20:00 is het terrein geopend voor bezoekers.

Het volledige programma wordt enkele weken voor de Landdag gepubliceerd.

Toegang

  •  Kinderen t/m 4 jaar              gratis
  • Kinderen van 5 t/m 12 jaar    € 1,50
  • Volwassenen                           € 4,50

Evenement Landdag Altweerterheide

krantenartikel

 

In 1997 vierde de Heilig Hartkerk haar 60-jarig jubileum. De kerk, m.n. het dak, was echter toe aan een grondige renovatie. Het eerder opgerichte feestcomitié ging over in het actiecomité "Laat het (Heilig) Hart spreken". Dit actiecomité had als doel om geld in te zamelen voor de renovatie van het leidak van de H. Hartkerk van Altweerterheide.

 Harrie GubbelsA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het initiatief van het actiecomité resulteerde uiteindelijk in een idee van Harrie Gubbels (†) om een dag te organiseren met oude landbouwmachines en oude tractoren en oude ambachten. Op 6 september 1998 was de eerste Landdag Altweerterheide een feit.
Twee organisatoren van het eerste uur, te weten Annie Kluitmans en Piet Bonten, zijn nog steeds betrokken bij de organisatie.De bezoekers van deze Landdag konden genieten van oude landbouwmachines en oude tractoren. Vanaf het eerste jaar is er volop belangstelling van zowel vele bezoekers als deelnemers. Later kwamen de oldtimers en oude vrachtwagens met uiteindelijk ook de oude ambachten en de demonstraties op het middenveld. Inmiddels is de Landdag is uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks op de eerste zondag van september vele duizenden bezoekers trekt. Op de Landdag herleven de oude tijden met deelnemers uit verschillende provincies van Nederland, zelfs internationaal, nl.  België en Duitsland.Naast de jaarlijkse honderden oude tractoren, oude landbouwmachines (meestal in werking te zien), tientallen oldtimers en  vrachtwagens zijn er ook oude ambachten te bezichtigen. De wisselende thema's variëren van: diverse onderdelen met betrekking tot paarden, honden behendigheid, schapendrijven, brandblussen, enz... Voor de kinderen worden ook speciale activiteiten georganiseerd o.a. door scouting Sint Maarten. Op het evenemententerrein is een horeca gedeelte opgesteld waar men onder het genot van een drankje en een hapje kan genieten van live-muziek vaan een blaaskapel of het Altweerthei-jse zangduo Dou Double You M. Dit evenement is trouwens alleen mogelijk dankzij de enorme inzet van de vele vrijwilligers en onze sponsoren.

 

In 2009 heeft Mark Fonteijn met het lied "kom met mich mei-j" geschreven en opgenomen met Duo Double You M... U kunt het op deze website beluisteren.

 

Stichting Landdag - KvK. 12053786