Terug in de tijd met het evenement:

Landdag

St. Teunis

Aan al het goede komt een eind . . .

In 1997 wilde het actiecomité “Laat het (Heilig) Hart spreken” geld inzamelen voor de renovatie van het leidak van de H. Hartkerk.
Op 6 september 1998 resulteerde dit initiatief naar idee van Harrie Gubbels (†) in de Landdag Altweerterheide.
Twee organisatoren van het eerste uur, te weten Annie Kluitmans en Piet Bonten (†), zijn nog tot de laatste jaren betrokken geweest bij de organisatie dit evenement.

Elk jaar weer, terug in de tijd van weleer!
De bezoekers van deze Landdag konden genieten van oude landbouwmachines, oude tractoren, oldtimers en oude vrachtwagens.
Ook konden vele oude ambachten worden aanschouwd. Op het middenveld waren elk jaar wisselende demonstraties van vlam in de pan, acties met politiehonden, schapenherder, paardenshows, etc…
De Landdag was uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks op de eerste zondag van september vele duizenden bezoekers trok uit Nederland, België én Duitsland..

De thema’s varieerden van paard dressuur, honden behendigheid, schapen drijven, brand blussen, enz… Voor de kinderen werden ook activiteiten georganiseerd door o.a. scouting Sint Maarten.
Op het evenemententerrein was een plek waaronder het genot van een drankje en een hapje men kon genieten van live-muziek van een blaaskapel of het Altweerthei-jse zangduo Mark en Wilhelmien. Mark Fonteijn heeft zelfs in 2009 het lied “Kom mét mich mej nao de Landdag“ voor de Landdag geschreven.

Na een periode van corona-maatregelen begon het bestuur weer met de eerste start voor de Landdag 2022. Hierbij kwamen we echter tot de conclusie dat door allerlei nieuwe situaties het niet meer realistisch was om het evenement als vanouds te organiseren. We hebben daarom met pijn in ons hart moeten besluiten om geen 22e Landdag meer te organiseren.
Wij willen een ieder, de vrijwilligers, de deelnemers, de bezoekers en alle anderen bedanken voor hun enthousiaste inzet en deelname die de Landdag Altweerterheide elk jaar weer, keer op keer, een uniek evenement maakte.

Niek, Albert, Peter, Heidi, Gerard, Jacob.