logolanddag.gif

Volg ons ook op:

facebooklogo twitterlogo instagramlogo

Landdag

De 22e Landdag was een reuzegezellig!

landdag 2019 050

Al 22 jaar staat in Altweerterheide de eerste zondag van september in het teken van de Landdag. Het evenement is inmiddels na het derde lustrum uitgegroeid tot een cultureel Limburgs evenement dat ook dit jaar zo’n 1500 tot 2000 bezoekers uit heel Midden-Limburg trok. Het weer was prachtig, waardoor het heerlijk was om te genieten van alle tractoren, oldtimers en abachten. Het geheel kwam natuurlijk tot stand met inzet van de vele vrijwilligers uit Altweerterheide.

Lees meer...

 

Landdag Altweerterheide

De Landdag is een evenement dat jaarlijks op de 1e zondag in september vele duizenden bezoekers trekt. Op de Landdag herleven de oude tijden.

De initiatiefnemer van dit evenement is † Harrie Gubbels. Hij organiseerde samen met een aantal dorpsgenoten een dag waarop bezoekers konden genieten van oude landbouwmachines en oude tractoren. Vanaf het eerste jaar is er volop belangstelling van zowel kijkers als deelnemers. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een cultureel historisch festival.


landdagNaast de jaarlijks vaste thema's hebben we ieder jaar wisselende thema's.
De vaste thema's zijn: oude tractoren, oude landbouwmachines (meestal in werking te zien), oldtimer vrachtwagens en oude ambachten.
De wisselende thema's variëren van: diverse onderdelen met betrekking tot paarden, honden behendigheid, schapendrijven, brandblussen, enz...

Aan de rand van het evenemententerrein is een horeca gedeelte opgesteld waar men onder het genot van een drankje en een hapje kan genieten van muziek. Voor de kinderen is er een speciale kinderhoek ingericht,waar ze gratis kunnen ezelrijden, spellen spelen, sminken en nog veel meer.

In 2009 heeft Mark Fonteijn met het lied "kom met mich mei-j" geschreven en opgenomen met Duo Double You M...
U kunt het op deze website beluisteren en gratis downloaden.

 

Historie Landdag Altweerterheide

loterij 1997In 1997 vierde de Heilig Hartkerk haar 60-jarig jubileum. De kerk, m.n. het dak, was echter ook toe aan een grondige renovatie. Het eerder opgerichte feestcomitié ging over in het actiecomité "Laat het (Heilig) Hart spreken". Dit actiecomité had als doel om geld in te zamelen voor de renovatie van het dak van de H. Hartkerk van Altweerterheide.

Het initiatief van het actiecomité resulteerde uiteindelijk in een idee van Harrie Gubbels (†) om een dag te organiseren met oude ambachten. Op 6 septembschilderinglanddagker 1998 was de eerste Landdag Altweerterheide een feit.  De bezoekers van deze Landdag konden genieten van oude landbouwmachines en oude tractoren. Vanaf het eerste jaar is er volop belangstelling van zowel kijkers als deelnemers. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een cultureel historisch festival in Midden-Limburg.

Twee organisatoren van het eerste uur, te weten Annie Kluitmans en Piet Bonten, zijn nog steeds actief in het bestuur van de Landdag Altweerterheide.