De 21e Landdag was een grandioos succes!

landdag 2018 - 20.jpg

Al 21 jaar staat in Altweerterheide de eerste zondag van september in het teken van de Landdag. Het evenement is inmiddels na het derde lustrum uitgegroeid tot een cultureel Limburgs evenement dat ook dit jaar zo’n 2000 bezoekers uit heel Midden-Limburg trok. Het weer was prachtig, waardoor het heerlijk was om te genieten van alle tractoren, oldtimers en abachten. Het geheel kwam natuurlijk tot stand met inzet van de vele vrijwilligers uit Altweerterheide.

 

landdag 2018 - 22.jpg

 

De Landdag werd officieel geopend door burgemeester Heijmans van Weert, Pastoor Notermans en de deken Franken met enkele kinderen van Scouting Sint Maarten. Een oude brandweerwagen zou uitrukken voor een brandje te blussen, maar de oldtimerbrandweerwagen wilde op het moment suprême niet starten. Burgemeester Heijmans heeft daarop maar eigenhandig de brand geblust.

 

landdag 2018 - 12.jpg

   

De bezoekers konden op deze prachtige nazomerse zondag zo’n 250 oude tractoren en zo’n dertigtal oldtimers/vrachtwagens bezichtigen.
Op het terrein kon men ook allerlei oude ambachten zien, zoals het spinnen van wol, het op ambachtelijke wijze maken van jam en honing, een smid en nog diverse andere handwerkzaamheden. Scouting Sint Maarten had een deel van het terrein ingericht waarop leuke activiteiten werden georganiseerd, zoals het abseilen, een broodjes bakken.


landdag 2018 - 29.jpg 

De Model Autoclub Helmond gaf de hele dag demonstraties en wedstrijden met de op afstand bestuurbare modelautootjes. De spectaculaire acties, die ook op een keer op het hoofdterrein te zien waren, trok vele bezoekers. Verder waren op het hoofdterrein allerlei demonstraties, zoals Golden Fever met hun haflingers en de altijd spectaculaire demonstraties van vlam in de pan.
Kortom weer een leuk en gevarieerd programma voor jong en oud.

Het is heel bijzonder om elk jaar weer zoveel enthousiaste vrijwilligers te krijgen die alleen door hun inzet dit prachtige evenement mogelijk maken. Nogmaals bedankt voor jullie bijdrage.

De opbrengsten van deze dag zullen ten goede komen aan het onderhoud en behoud van de Heilig Hart Kerk van Altweerterheide. De komende jaren zullen we werken aan het opknappen van het kerkplein. De volgende Landdag is op 1 september 2019, dus noteer deze datum alvast in uw agenda.

Meer foto’s kunt u vinden op Terugblik.